Szokásom pusztán tájékozódás jelleggel, random módon böngészni a blogok között. A mai találmányom, a gyöngyszem, íme...
http://filmkalauz.freeblog.hu

Bár nem vagyok nagy filmrajongó, ilyen téren elég beszűkült az ízlésem, belekezdtem ennek a szösszenetnek az elolvasásába. Kritikáról kritikát írni nem az én asztalom, abban egyetértek a szerzővel, hogy a magyar filmek - már az ismertebbek - meglehetősen egy kaptafára készülnek, van egy sajátos "magyarfilm"-jellegük, ami ugyebár nem mindenkinek jön be. Nekem is egyre kevésbé. A lényeg a rizsa után: miután eljutottam a film részletezéséig, az egyetlen dolog amire felkaptam a fejem a főszereplő neve... Malkáv Tibor... [heveny röhögőgörcs] Neeem, egy kicsit sincs rám hatással a frissen beszerzett Vampire szabálykönyv éjszakába nyúló tanulmányozása, és életem első karakterének megalkotása. Szóval ez a Malkavita Tibor, vagy ki...? [további röhögcsélés] Vajon hanyadik generációs lehet? (hihihi, hahaha) Malkáv Tibor, az alulszocializált kórboncnok, aki mellesleg egy selejtes vámpír is (a cikk szerint "csonttá aszott anyja" is van. Talán nem véletlenül aszott össze? Nem sokat ellenkezhet a táplálkozás alatt...)  Na jó, hülyülésről ennyit.

Végezetül: akinek halaszthatatlan Vampire-mesélési hajlamai vannak, szóljon... :D

A bejegyzés trackback címe:

https://morwina.blog.hu/api/trackback/id/tr92700130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Iffar 2008.10.08. 19:27:42

Hmm... érdekes... valahogy nekem is az az érzésem, hogy a forgatókönyv író ismeri a Vampire szabályrendszert... S hogy a főszereplő nevének ihletője a Malkavita klánnév volt.

Lépjünk túl a korboncnok ... stb boncolgatásán (:)) inkább figyeljünk arra, hogy a cikk szerint a főszereplő bugyuta, antiszoci...stb. Tehát félkegyelmű, az emberek számára (talán bolond?) s van egy olyan rész is a cikkben, hogy "Malkáv bambaságának azonban éppen az az erőssége a többiek életerejével szemben, hogy arcrángásos téblábolása után végül kiderül, hogy azért ő sem hülye; ő lesz a legokosabb és mellesleg a leggazdagabb, mert mindenkit átver,"

Tehát bolondnak tartják az emberek, de valójában okos? Hmm... nem csak a nevében emlékeztet a Malkavitákra!

(máskérdés, hogy a kritika elmés írója ezzel le is lőtte a film poénját :( )
süti beállítások módosítása