Morwina 2010.06.21. 23:13

Homo Erasmus

Aki még nem hallotta: szerény személyem is csatlakozott azon több mint 4000 magyar hallgató közé, akik a következő szemesztert külföldön töthetik Erasmus ösztöndíjasként :) Én Lipcsébe megyek, és igyekszem remekül érezni magam az Otthon melegétől (de a radiátortól nem túlságosan) távol, és remélem a sok bulizás mellet azért jut időm a tanulásra is, mert klassz tárgyaim lesznek! Talán még preparálni is fogunk a gyakorlati óra keretében. Halovány másodéves emlékeimben felbukkan, a konyhát napokig rettegésben tartó pontykoponya-preparátum, és reménykedem, hogy ezúttal más jószággal kerül szembe a késem (csak ne patkánnyal, juj!).

Mi minden van Lipcsében?

- Minden év májusában itt kerül megrendezésre Európa egyik legnagyobb fesztiválja a Wave Gotik Treffen! Sok dark és goth, meg a középkor szerelmesei összejönnek, és mindenki csak les, ahogy ezek kinéznek.  Naggyon metál.

- Több (és jobb?) rock és metál klubuk van, mint egész Budapestnek. Bocs. Csak néhány ezek közül: Dark Flower, Helheim, Hellraiser, és a Moritzbastei, ahol sok egyéb koncert és kultúresemény is szokott lenni. No. 1. célpont a bulizáshoz!

 - Ha már a falra mászik az ember a germánoktól: No Limit Kletterhalle! Ahol tényleg. Boulder is van, falmagasság 16 méter, több mint 200 különböző nehézségű úttal! Azt hiszem, a mászóterem előkelő helyen fog szerepelni nálam a "10 dolog..." című listán...

 - van szép terebélyes állatkertjük a ZOO, ahol még ormányos cickány is lakik és egy Gondwana-t bemutató óriási pálmaház épül éppen. ^_^ Hivatalból kötelező!

 - augusztusban sárkányhajó verseny, és még sorolhatnám...

A bejegyzés trackback címe:

https://morwina.blog.hu/api/trackback/id/tr572099698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Feldin · http://shootinginjapan.com/ 2010.06.22. 00:10:43

Örvendek!

Nem hiába bíztattalak ;)

Morwina 2010.06.22. 20:15:08

Komoly részed volt benne ;) köszii!

Feldin · http://shootinginjapan.com/ 2010.06.23. 21:09:40

Élvezd ki :)
és mesélj sokat.
például itt.
Mondanám hog ymeglátogatlak, de Dániában leszek :P
süti beállítások módosítása