Morwina 2008.07.15. 23:04

hörg-metál

Nem tudom, ki mennyire tartja kifinomultnak a zenei ízlésem. Én személy szerint igen. Csak nem vagyok túl következetes, ennyi ez egész. Például  régebbóta hallgatok Within Temptation-t annak ellenére, hogy egy nagy metálrajongó ismerősöm  szerint az énekesnőjük egy beképzelt liba. Nem tudok semmit róla, még a nevét sem.  Viszont évek óta töretlen undorral és utálattal viseltetek Marilyn Manson  iránt, egyszerűen visszataszítónak találom. Ezért nem hallgatom a zenéjét akármilyen jónak is mondják sokan.

Az utóbbi időben válogatásalbumokat lopkodok össze, és mint ilyenek, fel-felbukkannak benne "hörgmetál" számok is. Az elnevezés magyarázatra szorul: számomra a nagy HÖRGMETÁL feliratú fiókba kerül minden olyan zene-vagy zajmű, amiben énekhang helyett/mellett némi primitívebb hangkiadás is megjelenik- ez a hörg-része. Nos, szerintem legalább kétféle HÖRG létezik: az első, amiben géppuskaropogásszerű dob kísér vmilyen eszeveszett sebességgel nyekergő gitárszólót, miközben valaki érthetetlen módon, mindenféle hangterjedelem nélkül kínlódja ki magából a szavakat, a fül-orr-gégészek legnagyobb örömére. A másik fajta, az eggyel jobb, amikor valamivel élvezhetőbb tempóban, dallamosabb gitárokkal adják elő ezt, netalán-tán rendes énekhanggal körítve. Így jöhet.  :) Metál fajták terén nem vagyok nagy szakértő, saját kategóriáim vannak, amiket néha meg sem tudok fogalmazni. A fülemre, és az ezzel szoros összeköttetésben lévő hipothalamuszomra hallgatok :)

Ja és nem győzöm hangsúlyozni: nincsen abban semmi kivetnivaló, ha egy lány bakancsot húz. (Nem maga után a fűzőjénél fogva..) Senki sem bakanccsal született, és nincs hozzá ragasztva, hogy állandóan az legyen rajta, de aki szereti, hordja büszkén. Mert egyre kevesebb van belőlünk, "bakancsosokból". Szeresd a bakancsodat, meghálálja :)

A bejegyzés trackback címe:

https://morwina.blog.hu/api/trackback/id/tr48570170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morwina 2008.08.05. 14:49:52

jé... ritka látványban van részem... egy KOMMENT! :-D
süti beállítások módosítása